Maak een reservering

  • Ontbijt met uitchecken tot 12.00 uur
  • Kosteloos gebruik van de wellness en bioscoop
  • Gratis WiFi en parkeren (op eigen terrein)

Geen ijspret? Dan de sauna in!

 Te Biddinghuizen wordt normaliter geschaatst. Een baan van tweeëneenhalve kilometer, drie meter breed. Een merkwaardig lint door een polderlandschap waar eens de Zuiderzee vrij spel had. Het is 14 januari 2020 als een gezelschap schaatsrecreanten hier vanuit Oldeberkoop neerstrijkt. Misschien is het wel een uitstervend ras, dat van die lieden die weer en wind trotseren om zich in de wereld van Anton Pieck te wanen: zwieren over het ijs.

 

Hoe lang is het alweer geleden dat er van een serieuze schaatstocht sprake was? Om maar te zwijgen van een legendarische Elfstedentocht of –minder bekend- de Noorderrondit over de rivieren en kanalen van de provincie Groningen, een barre beproeving volgens de kenners. Menigeen verlengt daartoe trouw het zogenaamde iesbewies om een illusie (?) in stand te houden: elke dag komt ook de volgende Noorderrondrit een dag dichterbij.

 

Sommigen geven de hoop op die veertiende januari te Biddinghuizen op. Bij twaalf graden boven nul smelt zelfs het ijs van een kunstijsbaan, dus is er geen ijspret: de baan is gesloten. Dat moeten we even laten doordringen. Het is 14 januari en we kunnen zelfs geen kunstijs meer produceren! Wat dat betekent? Geen koek en zopie. Geen warme chocolademelk. Hoezo twijfel over een veranderend klimaat? Hoezo twijfel over opwarming van de aarde?

 

Laten we ook eens naar de natuur kijken. Naar die bulten in tuinen, akkers en weilanden, omdat de mol overdreven vroeg actief is. Naar de magnolia, nu al volledig in knop. Naar de hortensia’s waar het blad uitloopt. Naar, vroeg in de ochtend, het vogelbestand, dat luidruchtig het einde van de winter, die misschien wel nooit winter wordt, aankondigt.

 

Een beetje troost is er nog wel. In het hier nabij gelegen Thialf kun je nog baantjes trekken. Het is geen natuurijs, het is geen Biddinghuizen, een fascinerend uitzicht ontbreekt, maar het is er wel: ijs. En verder raden we een ieder aan zich de kou van de winter te verbeelden, zich bibberend richting de sauna van Lunia te verplaatsen, aldaar het genot van een privédomein incluis stoomcabine te ondergaan en vervolgens een stevige borrel, bij voorkeur een Beerenburg, te bestellen.

 

Je moet wat als de wind nooit meer uit noordoost waait.

                

 

 

Blog

Lunia in feestelijke winterse sferen

Lunia in feestelijke winterse sferen | 20 december 2019

  Zodra de Sint het land verlaten heeft, tellen we de dagen af en ric... Verder lezen

Uw prive sauna. Geniet ervan

Uw prive sauna. Geniet ervan | 19 november 2019

Brand. Hotelexploitanten kun je geen dramatischer scenario voorspiegelen. ... Verder lezen

Restaurant

In het monumentale pand Lunia, restaurant in Friesland te Oldeberkoop bevindt zich op de begane grond het a la carte-restaurant en de lounge. Bij mooi weer kunt u ook op het terras ontbijten, lunchen en/of dineren.

Lees meer

Kosteloos gebruik van Bioscoop

In de Lunia cinema graag vooraf reserveren en aangeven welke Netflix of Pathé film wij voor u kunnen draaien. Er staan 8 bioscoopstoelen in de bioscoop. Wilt u liever privé kijken? Geen probleem, even aangeven bij de reservering. 

Zakelijk

Lunia is een kleinschalige vergaderlocatie in Zuidoost Friesland. Oldeberkoop is centraal gelegen voor de noordelijke provinciën. De intieme landelijke sfeer van de vergaderlocatie met de persoonlijke gastvrije ontvangst zullen het imago van uw bedrijf ten goede komen.

Lees meer over de zakelijke mogelijkheden

Evenementen

Aanschuiftafel

Aanschuiftafel | 9 februari 2020

Geen zin of tijd om zelf te koken? Of bent u in uw eentje en vindt u het ge... Bekijk dit evenement

Nationale Vrouwendag!

Nationale Vrouwendag! | 8 maart 2020

  Vriendinnenavond. Dus alleen voor de vrouwen! Een 3-gangen diner, ... Bekijk dit evenement

Geschiedenis

De geschiedenis van het monument Lunia gaat terug tot 1861. Het was toen gebouwd als een villa met één verdieping. Mr S.G. Manger Cats, rechter in het kanton Oldeberkoop woonde er met zijn echtgenote Riemke Lunia, de villa kreeg haar naam.

Lees verder

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal zes keer per jaar een mailing met nieuws en aanbiedingen van Hotel Restaurant Lunia.

Inschrijven

Gemiddelde beoordelingen

8,5

8
booking.com8
expedia8
tripadvisor9
zoover9

Boek nu direct op deze website en ontvang € 5,- korting.
Gebruik kortingscode HOTEL5.

Nu boeken
€ 15,- korting!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van € 15,- te gebruiken voor uw volgende reservering. U ontvangt maximaal zes keer per jaar een mailing met nieuws en aanbiedingen van Hotel Restaurant Lunia.

X

Niet gevonden wat u zocht?

Wilt u meer informatie over interessante aanbiedingen neem dan telefonisch contact met ons op: 0516-452555


 

Nu reserveren
Wist u dat Hotel Lunia gemiddeld een 8,5 scoort?
Hotel Lunia is vandaag al 2 keer geboekt Nu boeken