Maak een reservering

  • Ontbijt en uitchecken tot 12.00 uur
  • Kosteloos gebruik van de wellness en bioscoop
  • Gratis WiFi en parkeren (op eigen terrein)

Corona, een ver-van-m’n-bed-show?

We klagen niet. Sterker nog, we hebben geen enkele reden tot klagen.

Ook Friesland is –in zeer beperkte mate- door het Corona-virus getroffen. En ook in Friesland gingen in de maanden april, mei en juni de sportscholen dicht, werden er festivals afgeblazen, werd er nauwelijks sport bedreven en lag het onderwijs op z’n kont. Maar de grote uitbraak bleef uit, dunbevolkt als Friesland is.

Frisse lucht. Ruimte. Het platteland kent voor- en nadelen. Waar het virus elders slachtoffers eist, waar de beperkingen, opgelegd door de overheid, toenemen, waar het ware Randstadleven maar niet op gang wil komen, daar is het –pakweg 150/200 kilometer noordelijk- voor menigeen een ver-van-m’n-bed-show.

Natuurlijk is er begrip voor het sjagrijn van al die uitbaters in de horeca. Alleen, de toon van hun klaagzang is soms ergerlijk. We denken alhier dat het ook wel iets beschaafder kan en dat met de juiste argumenten meer bereikt kan worden. En intussen volgen we in Lunia de gedragsregels, zoals voorgeschreven. Is dat leuk al dat gedoe? Het vragen naar en noteren van een adres? Het handhaven van de anderhalve meternorm? Nee, dat is absoluut niet leuk. Servicegericht is anders. Het personeel is er niet voor opgeleid.

Maar het is zoals het is.

En nogmaals, we beklagen ons hier niet. We zijn dankbaar voor een geweldige zomer. Volle terrassen –met alle aanpassingen. Ongekende hotelbezetting. Dag-in-dag-uit een nagenoeg uitpuilende restaurantagenda. Het is alsof al die vakanties verplaatst zijn van Turkse en Spaanse stranden richting het noorden. En intussen, medio september, trekt er een grijze golf richting het Friese land. Senioren die van de nazomer genieten. Die massaal op de al dan niet electrische fiets stappen. Die het Drents-Friese woud verkennen en bewonderen.

Dat is de keerzijde van het Coronavirus. We leren het eigen land weer kennen en waarderen. Ooit wordt het weer anders. Ooit kan er weer onbekommerd gereisd worden. Maar Friesland en Oldeberkoop staan dan op de kaart. U bent welkom.

 

 

* Vanaf heden is reserveren (aan de deur) weer nodig voor het restaurant en terras.

* Maximaal 4 gasten per tafel binnen, uitgezonderd familiesituaties. 

* De 1,5 meter afstand blijft gelden.

 

                

 

Blog

Geen ijspret? Dan de sauna in!

Geen ijspret? Dan de sauna in! | 11 maart 2020

 Te Biddinghuizen wordt normaliter geschaatst. Een baan van tweeë... Verder lezen

Lunia in feestelijke winterse sferen

Lunia in feestelijke winterse sferen | 20 december 2019

  Zodra de Sint het land verlaten heeft, tellen we de dagen af en ric... Verder lezen

Restaurant

In het monumentale pand Lunia, restaurant in Friesland te Oldeberkoop bevindt zich op de begane grond het a la carte-restaurant. Bij mooi weer kunt u ook op het terras ontbijten, lunchen en/of dineren. Komt u met een gezelschap dan kunt u ook privé gebruik maken van één van de zalen op de eerste etage.

Lees meer

Lunia's Bioscoop!

In de Lunia cinema graag vooraf reserveren en aangeven welke Netflix of Pathé film (kleine vergoeding) wij voor u kunnen draaien. Er staan 4 bioscoopstoelen in de bioscoop. Wilt u liever privé kijken? Geen probleem, even aangeven bij de reservering. 

Zakelijk

Lunia is een kleinschalige vergaderlocatie in Zuidoost Friesland. Oldeberkoop is centraal gelegen voor de noordelijke provincies. De intieme landelijke sfeer van de vergaderlocatie met de persoonlijke gastvrije ontvangst zullen het imago van uw bedrijf ten goede komen.

Lees meer over de zakelijke mogelijkheden

Evenementen

Herfstbrunch

Herfstbrunch | 20 september 2020

Tijd voor de familie, een heerlijke herfstbrunch voor €25,00 euro p.p.... Bekijk dit evenement

Eet-geen-dieren dag!

Eet-geen-dieren dag! | 4 oktober 2020

Dierendag: wat zullen er weer veel huisdieren verwend worden! Niks mis mee ... Bekijk dit evenement

Wijnspijs avond

Wijnspijs avond | 22 november 2020

Op zondag 22 november organiseren wij weer een wijnspijs avond, ons jaarlij... Bekijk dit evenement

Geschiedenis

De geschiedenis van het monument Lunia gaat terug tot 1861. Het was toen gebouwd als een villa met één verdieping. Mr S.G. Manger Cats, rechter in het kanton Oldeberkoop woonde er met zijn echtgenote Riemke Lunia, de villa kreeg haar naam.

Lees verder

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal zes keer per jaar een mailing met nieuws en aanbiedingen van Hotel Restaurant Lunia.

Inschrijven

€ 15,- korting!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van € 15,- te gebruiken voor uw volgende reservering. U ontvangt maximaal zes keer per jaar een mailing met nieuws en aanbiedingen van Hotel Restaurant Lunia.

Voordelig herfst arrangement (7-daags) Arrangement x

Boekbaar van 21.09.2020 - 21.12-2020

Nu boeken