Maak een reservering

  • Ontbijt met uitchecken tot 12.00 uur
  • Kosteloos gebruik van Finse sauna en bioscoop
  • Gratis WiFi en parkeren (op eigen terrein)

A Star Has Born-Lunia op film

                

Het is een fenomeen in het noorden, de kunstmanifestatie Open Stal. Duizenden bezoekers. Volle terrassen. Geweldige sfeer. Of het allemaal liefhebbers en kenners zijn van de schilder-, beeldhouw- en andere kunst valt te betwijfelen. Vaststaat echter dat Open Stal een trekpleister is. En wie de herinnering aan het Witte Fietsen Plan wil herbeleven, was ook welkom in Oldeberkoop.

Het is een beetje aparte gemeenschap, Oldeberkoop. Gelegen tussen Wolvega en Oosterwolde, op de grens van Oost- en Weststellingwerf dus, ook Friesland maar dan anders. Oldeberkoop kent, als onderdeel van de Turfroute, een haven maar verwacht er buitengaats geen bollende zeilen. Het platteland beeld wordt bepaald door landerijen, bossen, koeien en schapen. Meer bedoeld voor fietsers dan voor watersporters en tamelijk vredig, al zijn er ook andere tijden geweest.

De ziel van Oldeberkoop wordt vooral bepaald door de mensen die er wonen. Ze koesteren hun dorp en benoemen het vanwege de soms monumentale huizen en de geschiedenis als voormalig bestuurscentrum de Parel van de Stellingwerven. Soms lijkt het ook alsof hier geen AOW of ander pensioen wordt uitgekeerd. Want als de vrijwilligers die Open Stal organiseren en bestieren aan hun winterslaap beginnen (vanaf medio augustus), wordt er alweer aan een nieuw project gedacht.

Straks tref je ze weer aan in de bossen van Oldeberkoop. Het Koepelbosch, het Molenbosch en het Sterrebos. Snoeien, kappen, verslepen. Stoere kerels die verwilderd groen tot een waar parklandschap herscheppen, zoals het ooit bedoeld was in een vorige eeuw. Ze leggen paden aan, bouwen de fraaiste bruggen en voorzien nieuwe banken van een persoonlijk stempel. Jan. Piet. Harm. Arie. Kees en nog veel meer smaken.

De horeca te Oldeberkoop dankt veel aan die gemeenschapszin en al die initiatieven. Het is aldus goed ondernemen en dat gevoel treft menige gast ook aan die bij Lunia, ontbijt, vergadert, borrelt dan wel dineert. Ook Lunia is een beetje monumentaal, beeldbepalend heet dat in ambtelijke taal. Hopelijk niet te verwarren met oubollig. Dat zou een misvatting zijn. Servicegericht- daar staat Lunia voor. Zie ook dit filmpje over Lunia en stel met deze kroniekschrijver vast dat A Star Has Born.  

https://www.youtube.com/watch?v=S8wGM3zsAwk&t=1s

Blog

Open Stal kunstroute

Open Stal kunstroute | 20 juli 2019

DE MENS WIKT... - 2019 Ook in het jaar 2019 organiseert Open Stal van 20 j... Verder lezen

15 jaar Lunia!

15 jaar Lunia! | 15 januari 2019

Lunia 15 jaar later, partytime   Wat kenden ze elkaar nou? Paar maan... Verder lezen

Restaurant

In het monumentale pand Lunia, restaurant in Friesland te Oldeberkoop bevindt zich op de begane grond het a la carte-restaurant en de lounge. Bij mooi weer kunt u ook op het terras ontbijten, lunchen en/of dineren.

Lees meer

Kosteloos gebruik van Bioscoop

In de Lunia cinema graag vooraf reserveren en aangeven welke Netflix of Pathé film wij voor u kunnen draaien. Er staan 8 bioscoopstoelen in de bioscoop. Wilt u liever privé kijken? Geen probleem, even aangeven bij de reservering. 

Zakelijk

Lunia is een kleinschalige vergaderlocatie in Zuidoost Friesland. Oldeberkoop is centraal gelegen voor de noordelijke provinciën. De intieme landelijke sfeer van de vergaderlocatie met de persoonlijke gastvrije ontvangst zullen het imago van uw bedrijf ten goede komen.

Lees meer over de zakelijke mogelijkheden

Evenementen

Wijn-spijswandeling (Najaarseditie)

Wijn-spijswandeling (Najaarseditie) | 1 september 2019

15.00 - 18.00 uur. WSET wijndeskundige Esther Oost in samenwerking met cult... Bekijk dit evenement

Herfstbrunch; tijd voor de familie

Herfstbrunch; tijd voor de familie | 29 september 2019

In het kader van het 15 jarig bestaan van ons hotel, organiseren wij een br... Bekijk dit evenement

Hints met uw eigen host

Hints met uw eigen host | 15 oktober 2019

Uw spelleider daagt u per tafel uit om binnen de gezette tijd een woord/spr... Bekijk dit evenement

Wijnspijsdiner: 3 gangen

Wijnspijsdiner: 3 gangen | 10 november 2019

Een overnachting voor deze zondag op maandag kunt u bijboeken a € 55,0... Bekijk dit evenement

Geschiedenis

De geschiedenis van het monument Lunia gaat terug tot 1861. Het was toen gebouwd als een villa met één verdieping. Mr S.G. Manger Cats, rechter in het kanton Oldeberkoop woonde er met zijn echtgenote Riemke Lunia, de villa kreeg haar naam.

Lees verder

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal zes keer per jaar een mailing met nieuws en aanbiedingen van Hotel Restaurant Lunia.

Inschrijven

Gemiddelde beoordelingen

8,5

8
booking.com8
expedia8
tripadvisor9
zoover9

Boek nu direct op deze website en ontvang € 5,- korting.
Gebruik kortingscode HOTEL5.

Nu boeken
€ 15,- korting!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van € 15,- te gebruiken voor uw volgende reservering. U ontvangt maximaal zes keer per jaar een mailing met nieuws en aanbiedingen van Hotel Restaurant Lunia.

X

Niet gevonden wat u zocht?

Wilt u meer informatie over interessante aanbiedingen neem dan telefonisch contact met ons op: 0516-452555


 

Nu reserveren
Wist u dat Hotel Lunia gemiddeld een 8,5 scoort?
Hotel Lunia is vandaag al 2 keer geboekt Nu boeken