Maak een reservering

  • Uitgeserveerd ontbijt met uitchecken tot 12.00 uur
  • Kosteloos gebruik van Finse sauna en bioscoop
  • Gratis WiFi en parkeren (op eigen terrein)

Kroniek van een hotel

Van doctorandus P en Na na na tot Open Stal 2018

Doctorandus P vandaag op Radio 1 beluisterd. Bijzonder mens, fenomenaal taalkunstenaar. Hij is ons alweer drie jaar geleden ontvallen, werd er onthuld, maar omdat het vandaag de eerste juni  is, draaien we nog eenmaal  dat liedje Juni van hem, de voorpret van een naderende zomer.

Joure kwam in zicht maar de gedachten dwaalden af.

Wie de jaren zestig intens heeft beleefd, zag het allemaal voor zich: de Kabouterrevolutie, witte fietsen, de bezetting van het Maagdenhuis, de opkomst van Golden Earring, Cuby and the Blizzards, Tee Set, Barend Servet, ZZ en de Maskers, en ergens in dat rijtje past ook doctorandus P.

Weleens een avondje Johan Derksen meegemaakt met al die pioniers van de Nederlandse Pop? Hoogst vermakelijk. De hele grijze golf op de banken omdat Theo van Es (The Shoes) nog eenmaal  Na na na ten gehore brengt. Zelfs in Friesland houden we het dan niet droog.

Leeuwarden was al culturele hoofdstad van Europa. Een heel jaar -2018- lang. Let op: dat wordt in de maanden juli en augustus nog een heel spektakel. Zeggen ze. Misschien wordt de aantrekkingskracht ook nog wel iets geholpen omdat Friesland tot derde meest aantrekkelijke toeristenbestemming is benoemd. Door Lonely Planet nota bene, zeer gezaghebbend.

Hier te Oldeberkoop schurken we enigszins tegen dat traditionele beeld van Friesland –wind, water, stapelwolken en historische steden- aan. Oldeberkoop is anders al heeft het dan een verbinding met de Friese wateren en een prima haven.

Oldeberkoop is een beetje Saksisch. Er wordt ook geen Fries gesproken. Wel Stellingwerfs, voor de een een taal voor de ander een spraakgebrek. Maar ook Oldeberkoop is monumentaal en een beetje kunstzinnig. En trouwens heel dichtbij het Drents-Friese Woud, prachtig.

Tip 1:  Open Stal, de unieke kunstmanifestatie. Van 28 juli tot en met 26 augustus.

Tip 2:  Hotel Restaurant Lunia, een bijzondere pleisterplaats. Voor reiziger en toerist. Voor lekkerbek en vergadertijger.

Blog

Een nieuwe website- graag commentaar

Een nieuwe website- graag commentaar | 9 februari 2018

De digitale revolutie. U ontkomt er niet aan, deze kroniekschrijver ontkomt... Verder lezen

Een familie om trots op te zijn

Een familie om trots op te zijn | 7 februari 2018

Marieke is terug. Marieke? Ja, Marieke de Jong. Als vijftienjarige versche... Verder lezen

Restaurant

In het monumentale pand Lunia, restaurant in Friesland te Oldeberkoop bevindt zich op de begane grond het a la carte-restaurant en de lounge. Bij mooi weer kunt u ook op het terras ontbijten, lunchen en/of dineren.

Lees meer

Kosteloos gebruik van Finse sauna en Bioscoop

In onze prachtige binnentuin kunt u als hotel- en/of restaurantgast kosteloos gebruik maken van onze Finse sauna.

Hoe het werkt? simpelweg de receptie informeren en pakweg een half uur later is de sauna op temperatuur. Handdoeken treft u in de kleedruimte aan waar ook gekoelde frisdranken, bier en wijn te vinden zijn. Badjassen kunnen bij de receptie geleend worden.

In de Lunia cinema graag vooraf reserveren en aangeven welke Netflix film wij voor u kunnen draaien. Er staan 8 bioscoopstoelen in de bioscoop. Wilt u liever privé kijken? Geen probleem, even aangeven bij de reservering. 

Zakelijk

Lunia is een kleinschalige vergaderlocatie in Zuidoost Friesland. Oldeberkoop is centraal gelegen voor de noordelijke provinciën. De intieme landelijke sfeer van de vergaderlocatie met de persoonlijke gastvrije ontvangst zullen het imago van uw bedrijf ten goede komen.

Lees meer over de zakelijke mogelijkheden

Evenementen

Culinaire Fietstocht

Culinaire Fietstocht | 16 september 2018

Een fietstocht onder leiding van cultuurhistoricus Karst Berkenbosch langs ... Bekijk dit evenement

Wijnspijswandeling

Wijnspijswandeling | 30 september 2018

15.00 - 18.00 uur. WSET wijndeskundige Esther Oost in samenwerking met cult... Bekijk dit evenement

Wijnspijsavond

Wijnspijsavond | 4 november 2018

Een avond met vinoloog Freerk de Boer van Icarius wijnen en chefkok Wilco A... Bekijk dit evenement

Kerstwandeling

Kerstwandeling | 25 december 2018

Kerstwandeling onder begeleiding van Karst Berkenbosch. Kerstverhaal, wande... Bekijk dit evenement

Geschiedenis

De geschiedenis van het monument Lunia gaat terug tot 1861. Het was toen gebouwd als een villa met één verdieping. Mr S.G. Manger Cats, rechter in het kanton Oldeberkoop woonde er met zijn echtgenote Riemke Lunia, de villa kreeg haar naam.

Lees verder

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal zes keer per jaar een mailing met nieuws en aanbiedingen van Hotel Restaurant Lunia.

Inschrijven