Maak een reservering

  • Ontbijt met uitchecken tot 12.00 uur
  • Kosteloos gebruik van de wellness en bioscoop
  • Gratis WiFi en parkeren (op eigen terrein)

Uw privé sauna. Geniet er a.u.b. van. Veel plezier!

                

 

 

Brand. Hotelexploitanten kun je geen dramatischer scenario voorspiegelen.

 Of Lunia er enige ervaring mee heeft? Nee. Althans niet waar het de kamers en/of het restaurantgedeelte betreft. Dat is trouwens ook schier onmogelijk, gelet op alle brandbeveiliging. Neem gerust aan dat gemeenten strenge eisen stellen eer er vergunning verleend wordt.

 De sauna van Lunia is in een bijgebouw ondergebracht. Gasten geven aan wanneer er gebruikt van gemaakt wenst te worden, personeel start de sauna op, pakweg twintig minuten later kan de sauna benut worden. Helaas, vorig jaar herfst ging dat anders. (Nog) geen mens aanwezig in de sauna sloegen de vlammen uit het dak. Kortsluiting. Elke andere oorzaak kan gevoeglijk terzijde geschoven worden.

 De brandweer van Oldeberkoop is dan razendsnel ter plaatse, ook omdat er nauwelijks uitgerukt hoeft te worden. De (maak er geen overdreven grote voorstelling van) kazerne ligt tegenover de parkeerplaats van Lunia. Lang heeft het niet geduurd voordat de brand onder controle was. Prima werk. Wat overigens niet tot beperkte schade leidde. Van het saunacomplex(je) was niets meer over. Total loss.

 Een jaar later is de zaak hersteld. Een jaar later? Ja. Het lijkt zo eenvoudig. Je neemt de schade op, je komt met de verzekering overeen wat herbouw mag kosten, je vraagt offerte op bij enkele aannemers en binnen enkele maanden kan je de gasten van Lunia weer een goed functionerende sauna aanbieden. Ach, we zullen u het verhaal van alle hobbels besparen en richten ons op wat werkelijk van belang is: de gasten van Lunia een prettig verblijf en een uitstekende keuken garanderen. Smullen nu, het wildseizoen bepaalt enigszins spijs en drank.

 Ook de stoomcabine werkt nu naar behoren. Liefhebbers mogen er als hotel- of restaurantgast gratis gebruik van maken. Aarzel niet en maak er uw privé sauna van. Daar is het tenslotte voor bedoeld. Beetje zweten. De poriën opschonen. Laat de stortemmer kantelen. Douchen. En schuif als herboren aan bij de borrel. Veel plezier!

 

 

Blog

Geen Bermuda Bowl. Wel een jubileum: Lunia Top 16 Invitatie Butler Toernooi

Geen Bermuda Bowl. Wel een jubileum: Lunia Top 16 Invitatie Butler Toernooi | 12 oktober 2019

  Twee weken topbridge, eind september. Twee weken complete concentra... Verder lezen

A Star Has Born-Lunia op film

A Star Has Born-Lunia op film | 19 augustus 2019

Het is een fenomeen in het noorden, de kunstmanifestatie Open Stal. Duizend... Verder lezen

Restaurant

In het monumentale pand Lunia, restaurant in Friesland te Oldeberkoop bevindt zich op de begane grond het a la carte-restaurant en de lounge. Bij mooi weer kunt u ook op het terras ontbijten, lunchen en/of dineren.

Lees meer

Kosteloos gebruik van Bioscoop

In de Lunia cinema graag vooraf reserveren en aangeven welke Netflix of Pathé film wij voor u kunnen draaien. Er staan 8 bioscoopstoelen in de bioscoop. Wilt u liever privé kijken? Geen probleem, even aangeven bij de reservering. 

Zakelijk

Lunia is een kleinschalige vergaderlocatie in Zuidoost Friesland. Oldeberkoop is centraal gelegen voor de noordelijke provinciën. De intieme landelijke sfeer van de vergaderlocatie met de persoonlijke gastvrije ontvangst zullen het imago van uw bedrijf ten goede komen.

Lees meer over de zakelijke mogelijkheden

Evenementen

Kerst high-tea

Kerst high-tea | 15 december 2019

Een heerlijke hightea zoals u van ons gewend bent, maar dan in het kader va... Bekijk dit evenement

Lunia's lichtjestour

Lunia's lichtjestour | 19 december 2019

In samenwerking met de inwoners van Oldeberkoop realiseert Lunia een lichtj... Bekijk dit evenement

Kerstwandeling

Kerstwandeling | 25 december 2019

Om 10.00 uur is het verzamelen van de Kerstwandeling. Een jaarlijkse tradit... Bekijk dit evenement

Lunia Literama

Lunia Literama | 17 januari 2020

Wil je komen luisteren naar verhalen terwijl je geniet van heerlijk eten? D... Bekijk dit evenement

Geschiedenis

De geschiedenis van het monument Lunia gaat terug tot 1861. Het was toen gebouwd als een villa met één verdieping. Mr S.G. Manger Cats, rechter in het kanton Oldeberkoop woonde er met zijn echtgenote Riemke Lunia, de villa kreeg haar naam.

Lees verder

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal zes keer per jaar een mailing met nieuws en aanbiedingen van Hotel Restaurant Lunia.

Inschrijven

Gemiddelde beoordelingen

8,5

8
booking.com8
expedia8
tripadvisor9
zoover9

Boek nu direct op deze website en ontvang € 5,- korting.
Gebruik kortingscode HOTEL5.

Nu boeken
€ 15,- korting!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van € 15,- te gebruiken voor uw volgende reservering. U ontvangt maximaal zes keer per jaar een mailing met nieuws en aanbiedingen van Hotel Restaurant Lunia.

X

Niet gevonden wat u zocht?

Wilt u meer informatie over interessante aanbiedingen neem dan telefonisch contact met ons op: 0516-452555


 

Nu reserveren
Wist u dat Hotel Lunia gemiddeld een 8,5 scoort?
Hotel Lunia is vandaag al 2 keer geboekt Nu boeken