Maak een reservering

  • Ontbijt met uitchecken tot 12.00 uur
  • Kosteloos gebruik van Finse sauna en bioscoop
  • Gratis WiFi en parkeren (op eigen terrein)

Kroniek van een hotel

Lunia 15 jaar later, partytime                   

Wat kenden ze elkaar nou? Paar maanden, half jaartje? En toch was daar plotseling het bericht dat ze wel wat voelden voor een horeca-avontuur in Oldeberkoop. Daar ging wel enige bedenktijd aan vooraf, want ja, geboren in Den Haag, opgegroeid in Den Haag, gestudeerd in Den Haag, dat telt, dat staat als het ware op de harde schijf en dat wis je niet zomaar. Hart en verstand rebelleren dan. Totdat er knopen worden doorgehakt: we verplaatsen ons naar de Parel van de Stellingwerven.

Vijftien jaar geleden is het alweer, dat Marcel en Kim tot samenwonen besloten, dat ze ondernemer werden en intussen ook aan gezinsuitbreiding deden. Dat was in alle opzichten een feestje, zie ook de aanwezigheid nu van River en Diez, twee prachtige meiden. Naar verwachting is die kinderwens wel vervuld. Meer zielen kunnen hooguit via het dierenrijk geïntroduceerd worden.

En Lunia dan, in 2004 niet veel meer dan een enigszins gehavende villa waar al sinds enkele jaren geen enkele activiteit plaatsvond? De hotelkamers? Gedateerd. Rijp voor de sloop. Het ooit vermaarde restaurant? Geen enkele allure meer. Waar begonnen ze eigenlijk aan, Marcel en Kim?

Anno 2019 staat Lunia volledig op de kaart. Met fraai ingerichte kamers. Met een tuin die een kleine wandeling waard is. Met een fraaie sauna voor de gasten. Met een restaurant dat veel lof oogst. Met een vaste kring aan gasten. Met regelmatig terugkerende evenementen. En – niet onbelangrijk- met een sluitende exploitatie die het mogelijk maakt af en toe iets terug te doen. Gaarne wordt daartoe  verwezen naar deze feestelijke bijlage, partytime!
/upload/Evenementkaart.pdf

Blog

Wild en wijn, de hoogmis van de gastronomie

Wild en wijn, de hoogmis van de gastronomie | 10 januari 2019

Wild en wijn, de hoogmis van de gastronomie Wilde eend. Smakelijker vlees ... Verder lezen

Van een sentimental journey naar bridge te Lunia

Van een sentimental journey naar bridge te Lunia | 15 oktober 2018

Je vloog er, eenenvijftig jaar geleden, nog met een Dakota naar toe. Pracht... Verder lezen

Restaurant

In het monumentale pand Lunia, restaurant in Friesland te Oldeberkoop bevindt zich op de begane grond het a la carte-restaurant en de lounge. Bij mooi weer kunt u ook op het terras ontbijten, lunchen en/of dineren.

Lees meer

Kosteloos gebruik van Bioscoop

In de Lunia cinema graag vooraf reserveren en aangeven welke Netflix of Pathé film wij voor u kunnen draaien. Er staan 8 bioscoopstoelen in de bioscoop. Wilt u liever privé kijken? Geen probleem, even aangeven bij de reservering. 

Zakelijk

Lunia is een kleinschalige vergaderlocatie in Zuidoost Friesland. Oldeberkoop is centraal gelegen voor de noordelijke provinciën. De intieme landelijke sfeer van de vergaderlocatie met de persoonlijke gastvrije ontvangst zullen het imago van uw bedrijf ten goede komen.

Lees meer over de zakelijke mogelijkheden

Geschiedenis

De geschiedenis van het monument Lunia gaat terug tot 1861. Het was toen gebouwd als een villa met één verdieping. Mr S.G. Manger Cats, rechter in het kanton Oldeberkoop woonde er met zijn echtgenote Riemke Lunia, de villa kreeg haar naam.

Lees verder

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal zes keer per jaar een mailing met nieuws en aanbiedingen van Hotel Restaurant Lunia.

Inschrijven

Gemiddelde beoordelingen

8,5

8
booking.com8
expedia8
tripadvisor9
zoover9

Boek nu direct op deze website en ontvang € 5,- korting.
Gebruik kortingscode HOTEL5.

Nu boeken
€ 15,- korting!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van € 15,- te gebruiken voor uw volgende reservering. U ontvangt maximaal zes keer per jaar een mailing met nieuws en aanbiedingen van Hotel Restaurant Lunia.

X

Niet gevonden wat u zocht?

Wilt u meer informatie over interessante aanbiedingen neem dan telefonisch contact met ons op: 0516-452555


 

Nu reserveren
Wist u dat Hotel Lunia gemiddeld een 8,5 scoort?
Hotel Lunia is vandaag al 2 keer geboekt Nu boeken