Op weg naar een vreedzaam 2024?

Het einde van een tumultueus jaar is aanstaande. Sinds enkele weken bepaalt de Kerstsfeer het interieur van Lunia. We noemen dit de hoogmis van de gastronomie. Culinaire prestaties en geweldige wijnen. Beter wordt het nooit.

Tal van restaurants sluiten de deuren rond Kerstmis. Het verhaal gaat dat de achterliggende reden een gebaar naar de medewerkers is. Want die willen deze dagen ook met de familie doorbrengen. Dat zal best een rol spelen maar aannemelijker is dat er nauwelijks personeel te vinden is. Aan de orde is ook dat de inflatie heeft toegeslagen, dat de kosten de pan uitrijzen en de horeca-exploitant gedwongen wordt mee te doen aan prijsverhogingen. Het duurt even eer de potentiele gast daaraan gewend is.

Bij Lunia is dat ook een actueel onderwerp van gesprek. Maar van de deur-op-slot is geen sprake. En het tast ook het humeur van de medewerkers niet aan. Hier kunt u rekenen op een vriendelijk woord, op dienstverlening en vooral gastvrijheid. Dat zetten we uiteraard ook voort na de –hopelijk- bruisende jaarwisseling. Straks even op adem komen, stoom afblazen en het vizier richten op het jaar 2024.

We leven nog in vrijheid. Maar de democratie staat onder druk. Zie Trump, zie Poetin, zie Orban, enzovoort. En in Nederland? Die conclusie laten we graag aan de lezer van deze kroniek over. Je kunt er uitgebreid over discussiëren, bij voorkeur aan de stamtafel van Lunia. In de ochtenduren met koffie, later op de dag met een biertje of een stevige borrel. Prettige feestdagen en een vreedzaam nieuw jaar.

Curacao en het leven van een pensionado

1 mei 2024

Lees verder

De mannen van het natuurijs

8 januari 2024

Lees verder

Op weg naar een vreedzaam 2024?

26 december 2023

Lees verder
Zonnig Zomer arrangement x
Bekijk arrangement
X

Gratis e-book TIB Zuid Oost Friesland

De mooie plekjes van Zuid-Oost Friesland staan beschreven in dit leuke e-book, geschreven door Kim Linse & Karst A. Berkenbosch. 
U kunt zich aanmelden en dan ontvangt u het gratis e-book in uw mailbox. 

Gratis e-book