Uw prive sauna. Geniet ervan!

19 november 2019
Uw prive sauna. Geniet ervan!

Brand. Hotelexploitanten kun je geen dramatischer scenario voorspiegelen.

 Of Lunia er enige ervaring mee heeft? Nee. Althans niet waar het de kamers en/of het restaurantgedeelte betreft. Dat is trouwens ook schier onmogelijk, gelet op alle brandbeveiliging. Neem gerust aan dat gemeenten strenge eisen stellen eer er vergunning verleend wordt.

 De sauna van Lunia is in een bijgebouw ondergebracht. Gasten geven aan wanneer er gebruikt van gemaakt wenst te worden, personeel start de sauna op, pakweg twintig minuten later kan de sauna benut worden. Helaas, vorig jaar herfst ging dat anders. (Nog) geen mens aanwezig in de sauna sloegen de vlammen uit het dak. Kortsluiting. Elke andere oorzaak kan gevoeglijk terzijde geschoven worden.

 De brandweer van Oldeberkoop is dan razendsnel ter plaatse, ook omdat er nauwelijks uitgerukt hoeft te worden. De (maak er geen overdreven grote voorstelling van) kazerne ligt tegenover de parkeerplaats van Lunia. Lang heeft het niet geduurd voordat de brand onder controle was. Prima werk. Wat overigens niet tot beperkte schade leidde. Van het saunacomplex(je) was niets meer over. Total loss.

 Een jaar later is de zaak hersteld. Een jaar later? Ja. Het lijkt zo eenvoudig. Je neemt de schade op, je komt met de verzekering overeen wat herbouw mag kosten, je vraagt offerte op bij enkele aannemers en binnen enkele maanden kan je de gasten van Lunia weer een goed functionerende sauna aanbieden. Ach, we zullen u het verhaal van alle hobbels besparen en richten ons op wat werkelijk van belang is: de gasten van Lunia een prettig verblijf en een uitstekende keuken garanderen. Smullen nu, het wildseizoen bepaalt enigszins spijs en drank.

 Ook de stoomcabine werkt nu naar behoren. Liefhebbers mogen er als hotel- of restaurantgast gratis gebruik van maken. Aarzel niet en maak er uw privé sauna van. Daar is het tenslotte voor bedoeld. Beetje zweten. De poriën opschonen. Laat de stortemmer kantelen. Douchen. En schuif als herboren aan bij de borrel. Veel plezier!