Geschiedenis

De geschiedenis van het monument Lunia gaat terug tot 1851. Het werd toen gebouwd als een villa met één verdieping. Mr S.G. Manger Cats, griffier en later rechter in het kanton Oldeberkoop woonde er met zijn echtgenote Riemke Lunia Mulier. De villa kreeg na haar overlijden in 1854 haar naam. 

In 1895 werd Lunia gekocht door de heer Petrus Lambertus Willinge Prins. Tot eind jaren dertig heeft de familie Willinge Prins hier gewoond. Daarna werd het verhuurd aan o.a. de huisarts. Rond 1950 kocht de zuivelfabriek met directeur O. Zwart het pand en verhuurde de appartementen aan zijn medewerkers. Vanaf 1969 fungeerde Lunia als gezinsvervangend tehuis voor meisjes. In 1989 werd Lunia verbouwd tot Bridge-Hotel. 

Sinds december 2004 zijn wij, Kim Linse en Marcel Schwirz, de eigenaren van Hotel Restaurant Lunia. We hebben ervoor gekozen om het bedrijf stap voor stap aan te passen aan ons eigen stijl. 

Wij hopen dat u zich thuis voelt en van onze gastvrijheid en keuken zult genieten! 

Gemiddelde beoordelingen

8,5

8
booking.com8
expedia8
tripadvisor9
zoover9

Boek nu direct op deze website en ontvang € 5,- korting.
Gebruik kortingscode HOTEL5.

Nu boeken
€ 15,- korting!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van € 15,- te gebruiken voor uw volgende reservering. U ontvangt maximaal zes keer per jaar een mailing met nieuws en aanbiedingen van Hotel Restaurant Lunia.

X

Niet gevonden wat u zocht?

Wilt u meer informatie over interessante aanbiedingen neem dan telefonisch contact met ons op: 0516-452555


 

Nu reserveren
Wist u dat Hotel Lunia gemiddeld een 8,5 scoort?
Hotel Lunia is vandaag al 2 keer geboekt Nu boeken