Over QR codes en ouderwetse gastvrijheid

26 september 2022
Over QR codes en ouderwetse gastvrijheid

Eind juni, de maanden juli, augustus en september- het betekent hoogseizoen voor Lunia. Het personeel verheugt zich doorgaans op die maanden. Het wordt als een uitdaging ervaren om al die gasten met een vrolijke blik te onthalen, om desgevraagd van advies te voorzien, om prompt dat drankje dan wel hapje/maaltijd te bezorgen, kortom om gastvrijheid te verlenen zoals gastvrijheid bedoeld is.

Soms is de praktijk iets weerbarstiger. Dan stromen de terrassen vol en kan er niet de snelheid en de service geboden worden zoals we van onszelf verlangen. Vooral daarom worden er enkele aanpassingen ingevoerd. Op het terras dat zicht biedt op de –fraaie- tuin en op het terras onder de treurwilgen kan er nog uitsluitend met QR-codes besteld en afgerekend worden. De bestelling wordt uiteraard wel uitgeserveerd.

Het is –voor Lunia- nieuw, het is anders en het beantwoordt aan deze digitale tijdgeest. Zoals de mobiele telefoon de vaste telefoonverbinding verdrongen heeft, zo gaat het waarschijnlijk ook met dit gebruik van mobiele telefoon en QR-codes. Snelheid staat daarbij centraal. Overigens worden de tafels die grenzen aan de voorzijde van het monumentale pand als vanouds bediend.

Ook daarom kan er deze maanden niet a la carte gegeten worden. We leggen ons culinaire lot volledig in handen van de keukenbrigade. Dat betekent een dagelijks wisselend verrassingsmenu waarbij vanzelfsprekend nog wel een keuze tussen vis en vlees gemaakt kan worden. Ten tijde van Open Stal presenteren we daarnaast het Open Stal Menu, zoals dat al jaren het geval is.

Het is even wennen. Voor u en voor ons. Maar zij ervan overtuigd dat de kwaliteit van keuken- en bedienend personeel het Lunia keurmerk kent. We wensen al onze gasten een fijne zomer toe en hopelijk een gulle lach bij aankomst en vertrek van het monumentale pand dat Lunia heet.