Van doctorandus P en Na na na tot Open Stal 2018

2 juni 2018 Van doctorandus P en Na na na tot Open Stal 2018

 

Doctorandus P vandaag op Radio 1 beluisterd. Bijzonder mens, fenomenaal taalkunstenaar. Hij is ons alweer drie jaar geleden ontvallen, werd er onthuld, maar omdat het vandaag de eerste juni  is, draaien we nog eenmaal  dat liedje Juni van hem, de voorpret van een naderende zomer.

Joure kwam in zicht maar de gedachten dwaalden af.

Wie de jaren zestig intens heeft beleefd, zag het allemaal voor zich: de Kabouterrevolutie, witte fietsen, de bezetting van het Maagdenhuis, de opkomst van Golden Earring, Cuby and the Blizzards, Tee Set, Barend Servet, ZZ en de Maskers, en ergens in dat rijtje past ook doctorandus P.

Weleens een avondje Johan Derksen meegemaakt met al die pioniers van de Nederlandse Pop? Hoogst vermakelijk. De hele grijze golf op de banken omdat Theo van Es (The Shoes) nog eenmaal  Na na na ten gehore brengt. Zelfs in Friesland houden we het dan niet droog.

Leeuwarden was al culturele hoofdstad van Europa. Een heel jaar -2018- lang. Let op: dat wordt in de maanden juli en augustus nog een heel spektakel. Zeggen ze. Misschien wordt de aantrekkingskracht ook nog wel iets geholpen omdat Friesland tot derde meest aantrekkelijke toeristenbestemming is benoemd. Door Lonely Planet nota bene, zeer gezaghebbend.

Hier te Oldeberkoop schurken we enigszins tegen dat traditionele beeld van Friesland –wind, water, stapelwolken en historische steden- aan. Oldeberkoop is anders al heeft het dan een verbinding met de Friese wateren en een prima haven.

Oldeberkoop is een beetje Saksisch. Er wordt ook geen Fries gesproken. Wel Stellingwerfs, voor de een een taal voor de ander een spraakgebrek. Maar ook Oldeberkoop is monumentaal en een beetje kunstzinnig. En trouwens heel dichtbij het Drents-Friese Woud, prachtig.

Tip 1:  Open Stal, de unieke kunstmanifestatie. Van 28 juli tot en met 26 augustus.

Tip 2:  Hotel Restaurant Lunia, een bijzondere pleisterplaats. Voor reiziger en toerist. Voor lekkerbek en vergadertijger.

Gemiddelde beoordelingen

8,5

8
booking.com8
expedia8
tripadvisor9
zoover9

Boek nu direct op deze website en ontvang € 5,- korting.
Gebruik kortingscode HOTEL5.

Nu boeken
€ 15,- korting!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van € 15,- te gebruiken voor uw volgende reservering. U ontvangt maximaal zes keer per jaar een mailing met nieuws en aanbiedingen van Hotel Restaurant Lunia.

X

Niet gevonden wat u zocht?

Wilt u meer informatie over interessante aanbiedingen neem dan telefonisch contact met ons op: 0516-452555


 

Nu reserveren
Wist u dat Hotel Lunia gemiddeld een 8,5 scoort?
Hotel Lunia is vandaag al 2 keer geboekt Nu boeken