Een familie om trots op te zijn

7 februari 2018 Een familie om trots op te zijn

Marieke is terug. Marieke? Ja, Marieke de Jong.

Als vijftienjarige verscheen ze voor het eerst in beeld op het terras van Lunia. Een meisje uit het dorp, Oldeberkoop dus. Je ziet dan direct het talent en de ambitie. Leergierig, voorkomend naar de gasten, oog voor wensen en een echte teamspeler.

Bijna als vanzelfsprekend vervolgde ze haar studie aan de Hogere Hotelschool te Leeuwarden. Vorig jaar januari verplaatste ze zich naar Australië om een vereiste stage te voltooien. Prachtig avontuur en –wie weet- levert het ook nog een duurzame relatie op. Dan is ze over een half jaar vertrokken en dient Lunia op zoek te gaan naar een nieuwe Marieke.

Personeel. Ze vormen het kapitaal van een onderneming, vooral in de horeca. Ze bepalen of de gast zich senang voelt, of hij/zij ervaart wat de filosofie van de bedrijfsleiding is: fijne kamers, een bovengemiddelde lunch of diner, een bevlogen keukenbrigade en bedienende medewerkers die kennis van zaken paren aan dienstbaarheid.

Gerlof, Carlijn, Jelly, Esther, Wouter, Jerke, Cindy, Patrick, Annelies, Rowan, Marije, Danielle, Meliha, Jacolien, Marijke, Wietze, Rick, Martine, Clarise, Femke, Tony, Birke, Wilco, Hidde. Sommigen fulltime, sommigen parttime, sommigen op afroep beschikbaar. Maar ze vormen tezamen een familie, onze Lunia-familie, een familie om trots op te zijn.

Aldus gaan we het jaar 2018 in. Met uiteraard de beste wensen namens de Lunia-familie.