Lunia Literama presenteert

18 januari 2019

Lunia Literama presenteert

Na het grote succes vorig jaar met schrijver Frank Westerman, presenteert Lunia Literama nu de schrijver Hans van der Heijde.

Hans van der Heijde (1954) debuteerde bij Uitgeverij De Kleine Uil als literair schrijver in 2004 met de verhalenbundel “Horizontale reizen”,  in 2010 heruitgegeven door LJ Veen. Hij publiceerde bij LJ Veen twee romans: "De Republyk" (2009) en "Dagboek in blik" (2012) en een reisboek over Istanbul: "Istanbul, stad van weemoed" (2010).

Als redacteur, later hoofdredacteur, van Maatschappij & Politiek droeg hij aan dat tijdschrift ruim honderd artikelen bij. Ook na beëindiging van zijn redacteurschap is hij een nijver artikelenschrijver gebleven, voor Maatschappij & Politiek, maar ook voor andere tijdschriften en voor boekpublicaties.
Sinds 1990 is hij free lance literatuurrecensent voor de NDC-bladen: Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden. Voor die beide dagbladen schrijft hij bovendien een wekelijkse bridgecolumn.

Hans is niet full time schrijver, hij verwerft zijn inkomen grotendeels als docent politicologie aan de lerarenopleiding van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, wat hij mede motiveert met wijzen op de verkoopcijfers van literaire werk en de honoraria voor zijn artikelen: “als je geen goed verkopende boeken schrijft, laat staan bestsellers, maar wel wilt blijven schrijven en publiceren moet je kiezen tussen elders een basisinkomen verwerven of je invechten in het subsidie-circuit. Ik heb op één uitzondering na het subsidiecircuit vermeden.”

Hans gaf ook enkele perioden les op een college in de Verenigde Staten. Met Jeff Peck, een Amerikaanse collega, schreef hij in 2008, aan de vooravond van Obama’s verkiezingsoverwinning, een boek over de Amerikaanse presidentsverkiezingen, verschenen bij Prodemos.

Op 18 januari kunt u persoonlijk bij Lunia met deze literaire alleskunner kennis maken.
Aanvang 17:30.
De kosten zijn 2x €15,00 euro inclusief lezing, diner, wijnen en gezelligheid

Evenementen

Vriendinnenavond;

15 juli 2019
Vriendinnenavond;
Bekijk dit evenement

Wijn-spijswandeling (Najaarseditie)

1 september 2019
Wijn-spijswandeling (Najaarseditie)
Bekijk dit evenement

Bier & Bbq: Mannenavond

15 september 2019
Bier & Bbq: Mannenavond
Bekijk dit evenement

Gemiddelde beoordelingen

8,5

8
booking.com8
expedia8
tripadvisor9
zoover9

Boek nu direct op deze website en ontvang € 5,- korting.
Gebruik kortingscode HOTEL5.

Nu boeken
€ 15,- korting!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van € 15,- te gebruiken voor uw volgende reservering. U ontvangt maximaal zes keer per jaar een mailing met nieuws en aanbiedingen van Hotel Restaurant Lunia.

X

Niet gevonden wat u zocht?

Wilt u meer informatie over interessante aanbiedingen neem dan telefonisch contact met ons op: 0516-452555


 

Nu reserveren
Wist u dat Hotel Lunia gemiddeld een 8,5 scoort?
Hotel Lunia is vandaag al 2 keer geboekt Nu boeken