Een wensdroom die in vervulling gaat

3 februari 2021
Een wensdroom die in vervulling gaat

12 mei 2021. Een wensdroom die in vervulling gaat.


Mei 2021. We noteren de eerste zomerse dag in Oldeberkoop, 12 mei 2021. Het is vandaag ook Rokjesdag, een fenomeen door wijlen Martin Bril in het leven geroepen. Broek uit, panty uit, parmantige –liefst rode- hoge hakken, blote benen. En in het hoofd? Lentekolder. Uitbundigheid is de clientèle van Lunia vandaag op het terras niet vreemd. Lachen, proesten en proosten. De witte wijn in de koeler, de bitterballen aanstaande.

 

Werkzaam Nederland heeft een snipperdag genomen. Deze dag willen, nee moeten we meebeleven. De natuur is nu fris groen. Vee loopt buiten. Het wild heeft zich teruggetrokken, want honger kan nu risicoloos in de nacht gestild worden. Op de menukaart vanzelfsprekend asperges. In welke vorm dan ook.

 

We naderen ook de apotheose van een merkwaardig voetbalseizoen. Nog twee speeldagen en dan sluiten we af met PSV als kampioen. Te Zeist wordt alles in gereedheid gebracht om Frank de Boer van dienst te zijn. We gaan naar het Europees kampioenschap! Haal spandoeken uit de kast. Kleur de straten Oranje en kies je meest kolderieke uitmonstering om van de liefde voor Memphis, De Jong, Malen, De Ligt en Van Dijk te getuigen.

 

Wielerfans stemmen tegen een uur of vijf af op de Ronde van Italië. Het blijkt opnieuw waar: in elke Italiaan klopt het hart van een kind. Talrijk zijn ze langs het parcours, de tifosi, vergapen zich aan de renners en pinken een traan weg als het peloton Castelllania Coppi aandoet, dat dorp dat volledig in het teken staat van de legendarische Fausto en diens broer.

 

Vergeten we nog iets? De festivals? Pink Pop? Tour de France, Olympische Spelen?

 

12 mei 2021. Nederland in beweging, een wensdroom die in vervulling gaat. Namens al het personeel: een voorspoedig 2021 toegewenst.