Het is Lente!

2 april 2022
Het is Lente!

Het gras wordt weer gemaaid. De magnolia staat in bloei, uitbundig zelfs. Heesters lopen uit en in –pakweg- de derde week van april voltrekt zich dat jaarlijkse wonder: blad aan de boom. Kortom, het is lente.

Hoe opmerkelijk snel ook de mens na het corona tijdperk weer tot leven komt. De stadions lopen bomvol, de meeste festivals zijn al uitverkocht, bij een beetje mooi weer vullen de terrassen zich en te Vlaanderen en Wallonië ontstaan menigten wielerliefhebbers bij de Oude Kwaremont, het Bos van Wallers, de Muur van Hoey en de beklimming van La Redoute.

Even geen Marioepol, geen Putin, geen vluchtelingenstroom, geen belegering van Kiev. Afleiding- dat wordt nu gezocht. Dat klinkt welhaast barbaars, maar is misschien ook wel zeer menselijk.

Lopend door de straten en parkbossen van Oldeberkoop wordt het je gewaar, het leven van alledag. De hond wordt uitgelaten, de tuin opgefrist, de buitenboel stevig onder handen genomen, de auto gewassen en de korfbalclub kruipt uit de sporthal. Nagenoeg hagelwitte benen worden zichtbaar, dat nog wel.

Ook Lunia bruist opnieuw. Het restaurant, voorzien van een nieuwe menukaart, moet regelmatig nee verkopen: vol is vol. Reserveren aanbevolen dus. Zeker in een tijd dat de asperges op het bord verschijnen, schilderachtig gepresenteerd uiteraard. Zij die hun lot nog niet aan de Partij voor de Dieren verbonden hebben, mogen zich verheugen op lamskoteletten enzo. Verrukkelijk.

We heten u van harte welkom. Met een glimlach. Met een uitgestoken hand. Gastvrijheid is bij Lunia geen gedateerd verschijnsel. Het hoort erbij. Gisteren, vandaag en morgen.