De onbegrepen Coronacheck

14 november 2021
De onbegrepen Coronacheck

Vooropgesteld: begrip ontbreekt ook hier voor het beleid van de overheid. Volle supermarkten, dampende kleedkamers en uitpuilende taxi’s. Het mag allemaal, ook zonder coronacheck. Waarom die regelgeving niet van toepassing is op de horeca, het theater en het museum- probeer het maar eens uit te leggen. Monica Keijzer verliet daarom het pluche van het kabinet. Elegant was haar gedwongen vertrek niet, maar toch, weer een staatsecretaris minder.

 

Begrip ontbreekt trouwens ook voor die lieden die zich niet laten vaccineren. Willen ze aandacht? Zijn het werkelijk kleine kinderen die zich achter de verkeerde argumenten verschuilen? Die geen enkel mededogen kennen met de rest van de bevolking. Bennie Jolink noemde ze onlangs wappies in het kwadraat, zoiets. De haatmails vlogen hem vervolgens om de oren. Dat Jolink aan zware depressies leed, omdat de lockdown tot eenzaamheid en ander ongemak leidde- daar werd gemakshalve aan voorbij gegaan.

 

Intussen worden de pijlen op de horeca gericht. Zie onder meer deze afdruk* van een mail aan Lunia. Het wordt nog keurig verwoord en anoniem is het evenmin. Desondanks is het impliciet een aansporing tot rebellie. O ja, het is ons bekend dat sommige collega’s een mild toegangsbeleid hanteren. Dat ze daar wel genoegen nemen met het verhaal dat de batterij van het mobieltje leeggelopen is en dat dat ook geldt voor hun partner. Jammer maar helaas. Bij Lunia kunt u dan in de ontsloten partytent een borrel drinken en dat is het dan.

Het is allemaal maar tijdelijk. De coronacheck verdwijnt binnen afzienbare tijd. Tot dan hanteren we een strikt beleid. Geen coronacheck, geen toegang. De onverdraagzaamheid bij sommigen ondergaan we met frisse tegenzin. Het gebrek aan inkomsten en de bijbehorende sores idem dito. Lunia is geen Waku Waku.

 

Kom gezellig langs. Voor lunch, diner of borrel. Laat de coronacheck zien en ervaar onze gastvrijheid. Daar staan we bekend om.

* Naam: leo
E-mailadres: l
Telefoonnummer: 
Bericht: Hallo, doen jullie ook aan medische discriminatie of denken jullie zelf na? mvg,leo