Korting
image

Vul code hotel5 in en ontvang direct € 5,00 website korting

Beste Prijs Garantie
  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Uit de Leeuwarder Courant....

In Oldeberkoop is de 46ste editie van Open Stal gestart, de oudste kunstroute van Nederland. We liepen een stukje op met voorzitter Peter Hiemstra.

,,Mooi Open Stal-weer?”, vraagt Peter Hiemstra met een blik op de lucht boven Ooststellingwerf. ,,Dat is droog. Niet te warm. Af en toe wat wolken. En een beetje wind, zodat je het land kunt ruiken. We zijn per slot van rekening niet in de stad”, stelt de voorzitter van de kunstroute alvorens hij het op een wandelen zet langs een aantal hoogtepunten.

De 46ste editie van Open Stal biedt plek voor werk van meer dan veertig kunstenaars, afkomstig uit Nederland, België en de Verenigde Staten.

Thema van de route is dit keer ‘Van nature’. ,,Dat moet je ruim opvatten”, adviseert Hiemstra.

Open Stal laveert tussen figuratief en conceptueel. Ter illustratie laat Hiemstra in Hotel Lunia eerst de uitbundige, bijna uitgebloeide bloemenschilderijen van Theo Leijdekkers zien. ,,Memento mori”, duidt hij. Om daarna de Doevekaampe op te lopen waar Raimon Evers 121 molshopen van cement heeft ‘veroorzaakt’ bij een controlegebouwtje met een alarmknop en een telefoon. Het is een ironisch commentaar op menselijke controledrang. ,,De kunstenaar heeft beloofd dat hij het gras komt bijknippen met een nagelknippertje. De hoopjes zijn voor 5 euro te koop”, vertelt Hiemstra.

Wie een middag uittrekt, kan te voet alles op het gemak bekijken. Voor wie die tijd niet heeft, zijn er witte fietsen beschikbaar. In beide gevallen loont het om een bezoek aan de Bonifatiuskerk te brengen, waar op het plaveisel door Miriam Knibbeler een veulen is achtergelaten. Pasgeboren en confronterend kwetsbaar, als een nieuw begin.

De 46ste editie van kunstroute Open Stal in Oldeberkoop is tot en met 27/8 dagelijks open van 13.00 tot 18.00 uur. Entree 3 euro.

 


Bekijk hier de video van Lunia, gemaakt met een drone.