Korting
image

Vul code hotel5 in en ontvang direct € 5,00 website korting

Beste Prijs Garantie
  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

De geschiedenis van monumentaal Lunia

De geschiedenis van het monument Lunia gaat terug tot 1861. Het was toen gebouwd als een villa met één verdieping. Mr S.G. Manger Cats, rechter in het kanton Oldeberkoop woonde er met zijn echtgenote Riemke Lunia, de villa kreeg haar naam.Klik hier voor een uitgebreid verhaal over de geschiedenis van Lunia.

In 1895 werd Lunia gekocht door de heer Petrus Lambertus Prins.  Tot eind jaren dertig heeft de familie Willinge Prins hier gewoond. Klik hier voor een verhaal uit deze tijd. In 1965 kocht zuivelfabriek eigenaar, de heer C. van Rosmalen het pand en verhuurde de appartementen aan zijn medewerkers. Vanaf 1969 fungeerde Lunia als gezinsvervangend tehuis voor meisjes. In 1985 werd Lunia verbouwd tot Bridge-Hotel.

Sinds december 2004 zijn wij, Kim Linse en Marcel Schwirz, de eigenaren van Hotel Restaurant Lunia. We hebben ervoor gekozen om het bedrijf stap voor stap aan te passen aan ons eigen stijl. In april 2005 is er een nieuwe keuken gebouwd en is tevens het restaurant geopend.  In 2006 is de voorgevel van het pand volledig gerestaureerd. In december 2010 zijn de verouderde kamers (1969) gesloopt en is er een geheel nieuwe vleugel met 14 luxueuze hotelkamers gebouwd. In de tuin kunnen gasten gebruik maken van de wellness met sauna en whirlpool. Begin 2014 werden de vergaderzalen en de villakamers opnieuw ingericht.

Wij hopen dat u zich thuis voelt en van onze gastvrijheid en keuken zult genieten!

Marcel Schwirz en Kim Linse

Kamerprijzen per 1 januari 2016